Sepuluh kesalahan pompa payudara

2020-06-11

1. Pompa payudara sing perlu ing tas tunggu

Akeh ibu sing wis nyiapake pompa payudara ing awal meteng. Kasunyatane, pompa payudara ora dadi barang penting ing tas tunggu.

Pompa payudara umume digunakake ing kahanan ing ngisor iki:

Pemisahan ibu lan anak sawise kiriman

Nguber susu

Mbalik susu ing tempat kerja

Yen ibune kudu mulih ing papan kerja sawise nglairake, sampeyan bisa nyiyapake luwih dhisik utawa enggal.

Yen ibune wis ing omah, sampeyan ora kudu nyiapake pompa nalika meteng, amarga sampeyan bisa nggunakake pompa payudara yen nyusoni wis sukses.

Sing paling penting sajrone meteng yaiku sinau luwih lengkap lan ngerteni kawruh lan ketrampilan nyusoni.

2. Luwih akeh kekiyapan nyedhot nalika nyusoni, luwih apik?

Akeh wong mikir yen prinsip ngisep susu ing pompa payudara yaiku nyedhot susu metu kanthi tekanan negatif, kaya wong diwasa nggunakake jerami kanggo ngombe banyu. Yen sampeyan mikir, sampeyan salah.

Pompa payudara ngisep susu sejatine minangka cara simulasi feed pro, sing menehi stimulasi ing areola kanggo nggawe susu susu banjur mbusak susu akeh.

Mula, kekuwatan sedhot tekanan pompa payu ora akeh. Tekanan negatif sing akeh banget nyebabake ibu krasa ora kepenak, nanging bakal mengaruhi susunan susu. Anggere sampeyan nemokake tekanan negatif paling maksimum nalika nyusoni.

Kepiye cara golek tekanan negatif paling maksimal?

Nalika ibune ngisep susu, tekanan tambah saka gear paling murah, lan nalika ibu krasa ora kepenak, tekanan mudhun yaiku tekanan negatif maksimal.

Umumé, tekanan negatif sing paling maksimum ing sisih siji susu meh padha, saengga yen wis disetel sapisan, ibu bisa ngrasakake langsung ing posisi tekanan iki mengko, lan nggawe pangaturan sing apik yen ora kepenak.

3. Saya suwe wektu ngompa, luwih apik

Kanggo mburu susu sing luwih akeh, akeh ibu-ibu nyedhot dhadha sajrone siji jam sekaligus, nyebabake bocah-bocah kasebut dadi bengkak lan kesel.

Panganggone pompa payu ora suwe. Ora gampang ngrangsang Uploaded susu sawise wektu pompa dawa banget, lan uga gampang nyebabake kerusakan payudara.

Umume kasus, pompa susu siji-sisi ora bisa ngluwihi 15-20 menit, lan watesan wektu kanggo pumping bilateral ora kudu ngluwihi 15-20 menit.

Yen sampeyan durung nyedhot susu sawise sawetara menit kanggo mompa, sampeyan bisa ngaso pompa susu ing wektu iki, lan banjur nggunakake pijet, tangan susu, lan sapiturute kanggo ngrangsang susu susu lan banjur pompa susu.

4. Tutup speaker mung kasedhiya ing ukuran pabrikan

Sawetara ibu duwe nyeri pipa, cedera, areola lan edema sawise nggunakake pompa payudara. Kasedhiya, ukuran tutup sungu saka payudara ora cocog, amarga tutup sungu sing diwenehake dening manufaktur pompa payudara nalika tuku standar Ukara 24mm, mula ibu ora ngerti yen ana liyane ukuran kanggo tutup sungu.

Nyatane, hubungan antara pentil lan tutup sungu padha karo hubungan antara sikil lan sepatu. Kita kudu cocog karo ukuran supaya adoh.

Kepiye cara kanggo ndeleng apa ukuran tuturan kasebut cocog?

Ana celah saka 1-2mm ing antarane pentil lan tembok cangkir. Sisih cilik saka areola di sedot ing cangkir, umume para areola ing njaba.

5. Gunakake pompa dhangan tangan liya kanggo wong liya

Kajaba saka pompa sewa tingkat rumah sakit bisa digunakake dening pirang-pirang ibu, ora disaranake nggunakake pompa susu rumah tangga nomer loro. Alasan tartamtu bisa dideleng ing artikel iki: Apa pompa dhadha tangan kapindho digunakake?

Enem, pompa susu ora bisa nyedhot susu

Kerep krungu manawa sawetara ibu ngandhakake, pompa payudara ora bisa nyedhot susu, yaiku salah liyane ngerti babagan pompa payudara.

Bentenane antarane pre-susu lan post-susu utamane kandungan lemak ing susu ibu. "Mengko susu" ngemot lemak luwih akeh, nanging jumlah lemak ing susu ibu ora ditemtokake kanthi dawa pumping payudara, nanging tingkat pengisi karo payudara.

Sing liyane susu kosong, luwih lemak ing susu. Sanajan efek saka pompa payudara ing pambiuhan payudara ora apik kaya susu ibu, mung bisa nyedhot susu sing diarani susu ngarep. Yen bagean susu ibu wis nyedhot, susu payudara wis cukup lemak nalika payudha ora abuh banget. Kakehan.

7. Ngresiki lan mbisakake pompa susu saben sampeyan nggunakake

Kanggo mesthekake pompa payudara tetep resik lan resik, akeh ibu-ibu bakal ngresiki lan ngrusak pompa susu saben sawise nyusoni. Iki ora angel kanggo ibu-ibu sing biasane ora menehi susu akeh, nanging yen minangka pompa payudara utamane gumantung saka pompa payudara Ibune nyedhot susu kaping pirang-pirang dina. Yen sampeyan kudu ngresiki lan isterisasi saben-saben, masalah banget. Sawetara ibu kudu nyerah nguber susu amarga kurang avatar.

Kasunyatane, pompa payudara ora kudu dibersih lan disinfeksi.

Praktek sing paling disaranake: ngresiki sawise saben panggunaan lan disinfect sapisan dina.

Yen nyusoni asring banget (nyusoni saben 2 jam), lan bayi kasebut sehat lan jangkep, ibu uga bisa nyolong malas: sijine pompa susu lan botol bebarengan ing kulkas sawise nyusoni. Sawise wae banjur nyedhot maneh, sawise kaping 2 banjur ngresiki, disimprotake sedina sedina. Utawa sampeyan bisa tuku 1-2 set aksesoris lan ngresiki sawise digunakake.

8. Aku ora ngerti pira susu dak,

Nyedhot nganggo pompa payudara

Sawetara ibu ora ngerti sepira susu sing dipangan bayi nalika dipangan, lan apa wis ngrampungake jumlah susu sing disaranake ing buku, dheweke bakal nggunakake pompa susu kanggo nyedhot lan ndeleng, kepiye susu sing bisa nyedhot nuduhake pinten susu. bayi bisa mangan.

Yen sampeyan mung bisa nyedhot 80ml, sampeyan bakal mikir yen susu sampeyan ora cukup kanggo dipangan bayi, lan sampeyan nambahi bubuk susu kanggo bayi.

Cara iki ora bener.

Jumlah susu sing di sedot pompa payudara, yaiku susu sing diisi bayi.

Pompa payudara mung cara simulasi pro-feed, nanging simulasi bisa ngasilake efek 100%?

Temenan ora!

Ngadhepi pompa payu sing adhem, hormon katresnan sing diproduksi dening awak-oxytocin ibu lan larutan susu sing terbatas, lan katresnan sing mili ing antarane ibu lan bayi nalika dipakani bakal nggawe ibu duwe susu liyane sawise bledosan, bayi kasebut mangan luwih akeh susu.

9. Panggunaan pompa susu asring banget

Ana uga paribasan ing antarane ibu-ibu manawa pompa payudara bisa ngrusak payudara. Kasunyatane, yen sampeyan milih tutup tanduk pompa payudara sing tepat, gunakake tekanan negatif sing tepat lan wektu pompa payudara, panggunaan reguler payudara ora biasa.

Nanging, efek ngilangi susu pompa saka pompa ora luwih becik dipakani, dadi luwih gampang ngalami masalah kayata akumulasi susu lan pengurangan susu.

10. Kuwatir babagan dipakani sing ora nyukupi, saengga luwih aman kanggo nyedhot

Iki pancen salah banget.

Amarga bayi butuh suwe kanggo Feed ing wektu liya, utawa kuwatir yen bayi ora kebak, akeh ibu sing milih nyedhot botol kanggo nyusoni susu.

Nanging, mengko bisa ditemokake yen nesu banget kanggo nyedhot botol lan pengin ngganti kanthi lengkap. Nanging, bayi kasebut digunakake kanggo nyusoni botol. Sanajan ibune duwe susu akeh, isih akeh kangelan nalika dipakani.